CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

assalmualaikum

xx

xx

Saturday, January 22, 2011

kenapa perlu bertudung???

Many a people ask a question why Muslim women cover up themselves in Hijab/Veil... and here comes the fantabulous answer that helps us understand the importance of Hijab (Purdah - BURKHA- VEIL) Here comes the simplest way of demonstrating the importance of it...Could it be anyway better than this?
                                                    
Explanation yang tepat bukan? cantiknya Islam..Islam is the complete way of life..~yg tertutup lebeh cantek drp tg terbuka kan?

klu nk mkn lolipop pun,mesti nk yg msih berbungkus kan? ade sesapa yg nk lolipop yg dah dihisap org??sila angkat tgn!!!~
Hidayah Allah itu umpama hujan… kena pada setiap tempat, penjuru dan ceruk alam ciptaanNya.. Allahlah yang mencampakkan hidayah itu.. setiap tempat akan kena pancaran hidayah itu seolah-olah kata pepatah “bumi mana yang tidak ditimpa hujan?… Dan tadahan bagi hujan hidayah itu adalah hati-hati manusia… terpulang pada kita, samada untuk membuka tadahan hati kita atau menutupnya… dan bilamana saat kita bertanya tentang hidayah Allah, mungkin itulah permulaan hidayah dariNya..

Ambillah sekecil-kecil langkah wahai sahabat yang aku amat sayangi, biarpun hanya detikan di hati MU, walaupun hanya suara hati mu yang berkata-kata… kerana sesungguhnya Allah Maha Mendengar, As-Sami’ maka pohonlah,pohonlah hanya kepada NYA dalam setiap sesuatu yang engkau ingini kerana hanya Dia bisa memakbulkan keinginan mu..

berusahalah wahai sahabat yang amat aku cintai, kerana sesungguhnya Allah itu tidak akan mengubah nasibmu melainkan kamu yang mengubah nasibmu sendiri…namun ingat wahai sahabat, jangan engkau sesekali kufur akan nikmat yang Allah kurniakan, kerana ingatlah bahawa azab Allah itu sesungguhnya amatlah pedih..bukankah tuhan kita, Allah telah berkata bahawa akan Dia penuhkan neraka itu dengan jin2 dan manusia sebagai bahan bakarnya…moga2 kita tetap terus tsabat dan istiqomah diatas jalan ini..

2 comments:

  1. salam...nak menambah seikit...
    as a muslimat...bukan sekadar pakai tudung utk cover rambut je...anggota-anggota laen juga kena cover jugak...if pakai tudung tapi pakai baju yang x menepati syariat pon x bole gk...so ke ne seiring..sekadar berkongsi..:)

    "Hendaknya mereka itu melabuhkan tudungnya sampai ke dadanya, dan JANGANLAH KAMU MENDEDAHKAN AURAT DAN PERHIASAN KAMU KECUALI APA YANG TERZAHIR." (an-Nur: 31)

    ReplyDelete
  2. kepada en.luqman..thankz sgt2 kerana menambah...=)

    ReplyDelete