CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

assalmualaikum

xx

xx

Wednesday, August 24, 2011

jom blaik~~

salam..dah lama xupdate..hehe..ok..pg nie tetiba je rasa nak update...skung otw nak packing barang2...mau blk umah maa~~..da lama xbalik..sepnjang sem nie aq xbalik rumah lagi..macam rumah dekat sabah lak..haha..ok2...happy sangat2..semua asgmnt seblm raya submit semua dah !!..yeapppy..esk boleh balik dengan aty even skip kelas ary jumaat...haha...bia la...dua jam je skip...kalau nk potong elaun ke apa ke..bia je la...yang penting selamt sampai dekat rumah..
shopping raya belum lagi..so,kena la balik awal...dekat2 nak raya nie confirm2 la ramai owg shopping..hihi...
dikesempatan ini..saya mengucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin kepada semua kwn2 sya..sorry la ea kalau ada trkasar bahsa dan trlnjur bicara...to my beloved; selamat hari raya juga yer..;)
lepas raya nie..sangat2 la bz..so,masa kat depn laptop pun dah kurang...11 ary pegi putrajaya..4 the event 16septmr and then pegi p.tioman 4 da pj....yahoo!..xsabar nak pergi tioman nie.:)))..

Friday, July 29, 2011

PERCAYA PADAKU..

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

DEAR:this song 4 you...i love you so much...

air mata pagi...

who cares?who know?who???..i don't know how to explain...i really2 miss my home...:(
ok...blog nie memang tempat untuk meluahkan perasaan..x kira sedih,gembira,benci,rindu,marah n sayang semua akan diluahkan kat sini...bila ada mood je,aq akan tulis kat blog nie....mood hari ini:sedih sangatttt.....bangun je pagi,terus ingat rumah....air mata terus je keluar....hurmm..nape aq sangat sensitif ek?even,hal kecil pun akan cepat menangis.........waa...come on la liza...buka mata luas2...kena sabar duk sini...xkan la nak selalu balik kat rumah kan?..ok...x sabar nak tggu cti raya.....mahu duk rumah....huhuhu
soooo sentimental la aq nie....aq xbley la duk sowng2 n tmpat sunyi..mesti terus nak nanges....aq nk tmpat yg happening bru la boleh lupa segala problem....assgmnt pun da ada banyak...tapi mood masih x da nk buat kerja 2 semua........why??teruk sangt la aq nie...semua malas...huhu...please give me support..
bestnya duk rumah..ingat this weeknd nak balik rumah...tp kerja dalam group lak ada...xkan la aq nak tggl group aq cam 2 je kan?..kena la responsible cket dgn ahli group...buat kerja sama2 bru la dapat mrkah pun lebih..huhu
kalau tgk dari luar..memang ko org akan ingt aq kuat an?ntah la..perasaan je nie..hehe...tp hakikatnya,aq memang lemah n xboleh control emosi...mesti je nak cepat menangis....oooo..lalala~~..ngah layan lagu price tag skung...dah lap semua air mata n senyum balik....xmau nanges2...:)

Friday, July 22, 2011

semangat baru?

semangat baru untuk mencapai sesuatu...semangat yang ada dalam diri induvidu akan berubah-ubah mengikut keperluan dan kepentingan masing-masing...terpulang kepada induvidu,untuk memilih jalan kiri atau kanan.....
semangat baru perjuanganku untuk mencapai matlamat...hehe..
ok..first thing..aq nak belajar keyboard sampai la pandai..tp bukan la jdi master dalam keyboard..haha..
setakat leh main lagu bersama chord...dah kira ok la 2...susah sebenarnaya nak main cord sekiranya malas nak berlatih and malas mencari insiantif untuk belajar dengan orang yang lebih pandai daripada kita....so,hari 2 ada search youtube cara nk belajar senang keyboard...camne ek?ok...senang sangat kalau ko orang faham konsep:
major:.root+4=3
minor: root+3=4
m7=+3 every root..
compare belajar dlam kelas lec kata ingat je penjarian 1,3,5 so ko orang boleh la nak main kord triad nie....lebih kurang je formula kat atas n formula yang lec bagi...tp kalau guna lec bagi akan menimbulkan maslah kalau nak main minor kord,flet nsharp..so,better guna formula yang atas lagi senang...
depends kat induvidu masing2 nak guna cara yang mana...sekarang tengah dlam proses belajar..lepas raya ada amali keyboard n recoder..takutnya....haha...^_^


Wednesday, July 13, 2011

elmo vs domo kun...

elmo vs domo kun?...mana lebih cute ek?hehe...adoi....skung dah gler kat kartun2 nie semua...cute an elmo?even mata elomo bulat n bulu wrna merah pun tetp nmpk cute kan..hahaha...si domo kun lak.nmpk cam raksasa mkn org je coz gg dia tajam2..hehe...xpe2...dua2 nia memg sy suka...jap..try ko org perhati betul2 kat bawah nie...
hah..nie elmo...si makhluk berbulu merah...comey x?hahaha....mata bulat besr...tp hidng pun bult...hurmm...cam cacat je..tp tetp comey..
nie domo kun...yg mana lebih comey?...huhu..macam xda hala tuju je entry kali nie...haha...xda idea la nk tulis...tetibe je tringat kat elmo n domo kun lak..ok la...time 4 sleep..good nite semua...^_^

Thursday, July 7, 2011

jgn hina negri sya!!

perghh..semngt gler ase nk tulis blog brhabuk nie...memg jari nie nak taip je semua benda2 yg tengah pk skung nie...masa xpjg pun nie...jap ag ada latihan koir...tp ase nak tulis juga entry mlm nie...nie pun bru je siap baca blog org....lepas je baca,semngt tetiba je dtg nak explain benda yang sepatutnya...
ada beberapa soaln  yg pernah gak aku fikir sebelum nie...kenapa org luar x suka org kelantan ek?
ape maslh ko org semua dgn dak2 kelantan?budak2 kelntan selalu buli ko owg ke ape?
memg bengak la kan...kalau nak hina2 org nie...tapi aq malas la nak cakap.,...sape2 yang cakap budaK KELANTAN xopen minded ke semua 2 memg fikiran sempit tahap gambang la kan...haiyooo...skung 2011 la beb....bkn 1900 ag tau...apasal la ko org nie selalu je xpuas aty dgn dak2 kelntan...ary 2,ada bca satu blog dak luar yg hina2 dak kelntan...memg berasap kalau baca blog 2...memg power gler ayt dye guna nk hina org kelantan nie..macam la ko org hebat sangat an?aq xfaham la...ape motif ko org nak hina dak2 kelantan nie..
.aq ase budak2 kelantan ok je kot kalau nak bergaul dgn org luar...kita org nie bukan nya hidup berpuak-puak macam org jahiliah 2...sebenarnya kan,ada sesetangah org luar nie,yg anggap kita orang dak2 kelntan cam 2...tetapi pada hakikat yg sebnrnya,kita org semua bukan cam 2 tau..
buka mata luas2 2..tengok la cket..jangan sedap mulut ko orang je ek..nak hina dak2 kelantan nie...kita orang semua ada maruah ok...sial la sape2 yg cakap dak kelantan nie fikiran sempit la@hidup berpuak-puak la...baik ko muhasabah diri la ek...macam la ko 2 hebat sangat@perfect@fikiran x kolot la...bla333...mls nie nk cakap...kan makin teruk la an..haha...cabut2...salam 1 Malaysia...hehe^_^

Thursday, June 30, 2011

selamat hari guru!!

SELAMAT HARI GURU kepada semua guru2...sorry lambt wish sebb semlm Ipg aq bru sambut majlis hARI GURU...xda ape yg nk dicerita,sebab dah lama gler x update blog nie...hehe...tengok je la pic2 yg ada ek...semalam aq pun ada buat persmbhn gak..time nie memg best sgt sebb byk item siswa budaya terlibat untuk menjayakan majlis nie..Congrates kat semua yg teribat..satu minggu je berlatih,tapi hasilnya sgt memuaskan...stop la dulu ek...ada keja...time 4 waste my time...haha

Thursday, June 2, 2011

just 4 percussion

dah lama x update blog nie,nak tulis ape pun xhabis idea nie...blank!!!~~...
ok..nak cter sal percussion...hari 2,ada mintak dgn akq senior nak keluar dari group percussion nie..sebenarnya x da sebb yang releven pun nak keluar...memg aq saja2 nak keluar sebb masuk benda nie memg la best,tp time latihan je yang xbest...balik lewat n semua org xleh bagi komitmen yang betul2 termasuk la aq...so,better keluar ke x?2 pun dalam dilema...hari 2,cakap kat member girl aq nak keluar.,.skung ni,aq ngah ragu2 lak..ada kelebihan gak masuk bnda nie sebb dak kls aq semua minor muzik,sebb 2 ada kelebihan...tp yang xtahannya...latihan pada waktu malam...haha...ok,xpe2...blh je datang..tp xyah la buat latihan sampai tgh2 malam n banyak main2 time latihan...actually aq  suka duk lepak dalam bilk @ lepak dgn dak2 sebelah bilk je dri g buat lthn..satu lagi,time musim assgmnt bertimbun la,time 2 gak latihan percussion akan bermula..penat xleh nak cakap la..nak2 time nak buat assgmnt bm sastera hari 2..hari2 tdo lewat,mata pun leh tgk sowng2 dah lebam..nie aq nak cakap..bkn aq sowng je ase,tp semua pun ase macam aq ase...ary 2,aq dgr ramai gak yang nak keluar..tgk2..aq dgn mini lak yang nak kuar,,mana yang lain nie?ary 2,kata lain,nie kata lain lak..ok..yang 2 xkisah pun...tp skung nie,dah ase bersalah dgn dak2 percussion yg len..sebbnya aq  xleh bg ko owg ape2 sumbngn..hope group nie akan lebih mantap n semua bersatu termasuk la dak2 cina n melayu time buat latihan...aq ase gambungan percussion dgn senior ag best..sebb junior dgn ckp senior..blh la bg komitmen cket2 time 2..tp ape akn jdi kalau junior je ada?...memg la persambhn masih ok,tp time buat latihan aq blh tgk macam2 ragam ada...ada yang nak tunjuk kuasa,ada yang datang lewat time buat latihan la..hah..ape2 je la...tgk la camne sem depan...nak masuk lagi,tp masih confused..nak2,kalu en.Syam tahu kalu ada orang nak keluar..blh black list nama aq dri kls muzik..hahaha
nie persembahan last kita orang di IPIS..hope group nie terus success...love u all.....
pk2..n terus pk..xnak keluar lagi dri group nie...syg kat kamo semua...

Saturday, May 28, 2011

my self!

i'm not a perfect girl, I'm just a simple girls,
you can call me liza@lizo@iza@whatever u want but not the name that i hate, I'm Pretty Clumsy, my hair curly, They say I'm so strong, i never fear everything except 2 Allah..everyone must fear 2 Allah ok, but no one know that someone Hurt me, i seldom show the tears, i just lock the door, dive on my bed and silently i cry so hard, so sick and tired of all ....

but i do not want to think about what gonna come around for me, I'll just take it day by day Cause it the only way, to be the best That I can be .. i say what i want, i do what i want, i get what i want ..and just cry and cry when my heart is sick..
Sometimes I have a broken heart, my friends and my sister sometime fight and maybe some days nothing goes right, but When i think about it and i take a step back, i remember how amazing life truly is That maybe just maybe, i like being un perfect .. i liked eat the Candies , but the most IMPORTANT i love the music, beautiful lyrics and hate to learn music.. Well life is not a bed of roses, Love Hurts, boy lie, friends stab, people die, i always try, never good enough n i wonder why .. i just want to feel real love, fill the home That i live in life, looking for That special someone, i know you are there ... you know I love you too .. handheld is the promise that you express to continue faithfully with me ... trust me that I really love you more than everything ... I hope that what we dream will come true .. . .. AMEN

that all for tonight...sweet dream 4 u my dear...

Bahagia nya dapat Boyfriend macam dia...

" Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...  


Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever  

 
Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...  


Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...  

 

Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....  

 
Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya...   Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...   

 
P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak... Wassalam..... Share note ini kepada rakan anda... Mari kita beramal?" copy paste aje...hehe

Saturday, May 21, 2011

Sebab Ini Blog Saya: Gereja terbesar,termoden dan tercanggih rupanya di...

Sebab Ini Blog Saya: Gereja terbesar,termoden dan tercanggih rupanya di...: "Salam sejahtera semua..tadi masa Blub jejalan dialam maya nie, usha2 pak cik google, terpapar la satu bangunan nie..perhh...moden siakkk...m..."

Friday, May 20, 2011

Rapuh




detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Thursday, May 19, 2011

good morning!!

good morning 2 everyone..bgn2 pg,terus buka lappy..stdy?esk pun boleh...leps esk,esk ag...tomorrow never died...hahaha..ok,tetiba je rasa lapar...n nk g mkn dgn aisyah...nie sambil tggu dye siap,aq nak update blog usang nie kejap..hoho~
semlam bru habis jwb paper bm..agak2 leh jawab x??hurmm,blh la cket2...huhu..tp x sure btol ke x..jwpn ingt2 lupa je semua..ok,xpe la satu paper dah selesai tggl 3 paper ag muzik,pj,n bm 2...semua nie belum stdy ag..relax2 dlu yer..xmau kalut2 nak stdy...nanti kita buat latihn muzik mlm nie...nota pj pg esk...
stop pasal exam,kita continue dgn cti sem lak...tggl semggu ag nak cti sem..so,x sabarnya  nak balik...ada plan besar nak buat dgn kawan2 terketat..haha~~....kawan2..sabar ek,kita hang out sama2 nanti aq blk...
cti 3 mggu..lama gak 2...plan nak g seremban@kl??..xtau la...ase mals lak nak pegi...nak duk rumah ag best kot...tdo mkn je kejannya...^_^..
this evening?men bedmntn@tdo@stdy@lepak@movie?..ok,i prefer 2 sleeping...hehe

Sunday, May 15, 2011

sweet sour!!..haha

ok..first pic sya upload..nie masa kat TS.snap with beruang muncit...owhh,yeayyy!haha...bosn gler mlm nie...nak stdy malas...kalau x da mood,memg xleh stdy ..confirm x msok...so,jom la update blog...hehe..saja2 mengisi masa terluang...ok..bgn pg esk bru stdy betul2...mlm nie,memg x daa mood nk stdy la..enjoy dulu ok..haha
                                           
        ok..cun x org sebelah kanan 2?haha...org sebelah kiri..please jgn perasn ok...hihi
 pose lbh kurng sama je...x pndai la nk pose2 nie..haha...wat relx2 sudaa...btw,realy2 love u dear...hehe.....                                               syg awk sgt2...
                                      jom beli shawl..ada gaya cam ieda tajima x?hehe            

Wednesday, May 4, 2011

bajet la ko nie!

chehh..entry ntah ape2 je nie..sorry la nk merapu cket...*cket je,bkn byk..x bek nak mengata org nie, sebb kita pun x perfect kan?tp just nak luahkan perasaan je...kerek sgt la stu minah nie...sangat la poyo...f*** oFf la..cheehh...ada bintng kat c 2...x bek nak mengarut...tp terpaksa jugak..geram punya pasal..
sume dia nak tunjuk bgos la...kalau ko btol2 bgos,aq x kisah pun..
pesanan buat sahabat:
-kalau ko org anggap seseorang 2 bestie ko org,jgn la simpan rahsia ape2 dgn dye.
-please la jaga perasaan org len cket,jgn nk pk sal ko je...kalau ko buat kwn sendri ko nangis sebb ko,memg ko kwan yang x guna la..
-maslh kecik diperbesarkan...alah...2 pun nk kecoh ke?settle je la terus...jgn la simpan2 kat dalam aty...leps 2,kutuk2 member ko sendri kat facebook la...buat status germ2 la...haiish...aq baca pun ase nak marah..(even aq x daa kaitan pun dlm maslh ko org)..tp as kwn,aq leh nasht je ...
-jgan nak tunjuk berlagak sgt la,dgn kelebihan yg ada cket 2...kalau kena tarik balik..baru padam muka ko kan?
-ok..pesanan terakhr..please la...hargai sahabat2 ko org yer...kalau ada mslh ke,ada yg x puas aty ke,@ada salah fahm...cept2 la minta maaf...jgn la ego sangat,smpai xnk cakp 2 3 ary..maslh kecil je kn?settle la cept2..
aq sayang semua kat ko org!

Monday, May 2, 2011

SAYANG KAMO SEMUA

ALHADULILLAH..akhirnya dah sampai k.lipis...perjlanan 5 jam dri kota Bharu ke k.lipis x da la jauh sgt...cti kali nie,kejap sgt....x sempt pun nak jumpa semua member2 ...tp xsbr nak tggu cti sem kali nie...dah plan byk xtvt nak kuar dgn members...first plan nak celebrate birthday  dgn kwn2 la...ok,next plan habiskan waktu yg indah dgn family ...
sayang family saya,
sayang anak-anak buah saya,
sayang diri sendiri,
sayang kawan2 saya,
sayang kamo semua..
aik...pelik je...nape aq tetiba post entry yang macm nie...sebnrnya,after je bgn tdo  aq terinagt kat kamo semua...so, tulis je la kat sini...wink2...
sekarang sgt happy....pg tadi,dalam train..sepanjang masa aq mesj dgn member aq dlah n Yeen...ko org sgt funny la..best sangat dapat member macam ko org yer...^____^...
ok..entry kali nie,terhnti dekat sini je yer coz penulis ketandusan idea...haha

Sunday, May 1, 2011

hp owh hp!!

hp sony w595 dah sakit terok n x blh diselmtkan lagi...so,pengganti skung hp nokia c3...yeahh...!!...even,hp sonny dah x leh guna,aq still syg ag coz byk sgt kenangan dalm hp 2...dah bebrpa kali aq htr kdai format hp 2,tp still nak rosk lagi...so,buang masa,duit dan tenaga je la asyik format je...baik bli yang baru je la..^_^
actually baru je beli pg td...x tau nak pilih yang mana...so,pakai ambik je la...pink colour...cheh...!!..x suka warna nie,p nmpk cntk td so aq ambik gak..SWEET g 2...haha...ngek sungguh!..dah2..mals nak mengarut kat blog nie...makin lama kat sini,makin ntah ape2 aku taip..bye2 sume..
            nie dye hp bru saya...hope lepas nie..sya dapt jga bek2..xmau rosk lagi...
                                 bye sony2....syg hp nie sgt2...T_T

Saturday, April 30, 2011

tag yang tertinggal..hahaha

1. 4 nama bestfriend awak ?
fatin
dilah
yeen
eja n sewaktu dgnnya
2. lelaki yang boleh bergelar suami,siapa yang awak paling sayang?
mR.Y
4. benda paling gila yang pernah awak buat?
x datg ke kls...n kena tngkp dgn warden..then buat muka x bersalah...haha
5. kalau ada kuasa membunuh, siapa yang awak nak bunuh ?
saya nak bunh org yang tpu saya..sya nak cincai awk ek..
6. 3 benda yang awak nak buat before mati ?
1.saya nak bawa ma sya jaln2 n ke tanh suci
2. saya nak khwin dgn Mr.Y
3. saya nak org yg berada sekeliling saya bahagia
7.benda penting dalam hidup awak?
- hp..kalau x da bnda nie sya blh nanges..sebb sush nak cntct sape2
-money la...xdop duit x leh nk mkn..haha...even nk msok tndas pun,kena byr kn..
-my family...ini yg first...dye org yg support kat sya...syg family sya..
-love?ntah la...kadng2 perlu,kadg2 x ..tp skung dah perlu kot..buat hari2 sya brtmbh ceria g 2..hahaha
8. tempoh yang paling lama awak pernah kapel?
6 bulan...cehh...lama gler 2...haha
9.pernah kena gantung sekolah tak?
- x pernah...sya budak baik...xpernh kena gantung sek..haaha
10.senaraikan wish yang awak nak, anggap jelah ada fairy god mother nak tolong tunaikan?
-nak iman yg mantap..^_^
-nak terbang macam burung
-nak tgk bintang bersama Mr.Y
-NAK khwn dgn putera idaman...haha....*perasn
-nak jumpa dgn Tom Welling...kalu jumpa sekjp pun ok..just nk cakp sya suka awk!
- nak pergi pulau sipadan..nun jauh di sabah...haha
-nak teddy bear yg lebih besar dari saya
-Nak jadi kaya blh pergi ke mana suka
-ada kuasa ajaib...hehe...blh buat ape2 je.
11. last message yang awak dapat dan dari sape?
dari Bf sya...tdo elok2,even time 2 dah tgh ary...haha...kuatnya sy tdo...*_*




ok...To Liniey comey..saya dah jwb semua soaln 2..hehe...ok, now  nk smbung tdo ag...





Friday, April 29, 2011

jom jawab tag!

1. Bekas kekasih saya adalah seorang yang: ada yang playboy,ada yang baik, ada yang kelakar..^^
2. Saya sedang mendengar : lagu marry you by bRUno mARs
3. Mungkin saya patut : belajar dengan lebih serius lagi...dan x ponteng kuliah..
4. Saya suka : saya suka tidur,shopping,makan n borak2 smpai x ingat dunia...haha (semua nie blh hlgkan stress saya )
5. Sahabat-sahabat baik saya: sangat memahami saya n always bg support kat saya..sgt funny & x nerd...haha
6. Saya tak faham kenapa : tetiba orang x puas aty dgn saya...kalau x suka,jom la faca 2 face...
7. Saya kehilangan : muka yang licin tanpa jerawat.....skung byk jerawa..T_T
8. Ramai yang bertanya : dah ada bf blom?nak jadi bf awk blh...ahahahahaha
9. Makna nama saya : sorry..x tau...x tnya pun ma saya...nanti la tanya blk...
10. Cinta itu ialah : cinta itu sngt indah jika anda bahagia,n sngt pahit time nk clash..
11. Di sesuatu tempat, seseorang sedang : tidur x ingt dunia macam koala..haha
12. Saya akan cuba : x kuat jealous dalam perhunbgn n sentiasa berfikirn positif..
13. Ayat SELAMANYA bermaksud : hunbgn pershbtn n cinta kita smpai ke syurga la...^^
14. Telefon bimbit saya : blue black...skung no phne..hp rosk..huk2...*pjm awk punya dlu ek..hehe
15. Bila saya terjaga dari tidur : saya akn tgk hp sya n tros smbung tdo ag...haha
16. Saya paling meluat bila : ada org perasn dye bagos...n tunjuk gedik depn saya..eeii...meluat gler,,,please jgn nk gedik sgt n tunjuk ko 2 hebt sgt,..kalau btol2 hebat x kisah la kan...nie,habuk pun xda..
17. Pesta/Parti ialah : dunia je semua nie...xyah pergi la...haha
18. Haiwan paling comel yang saya pernah temui : kucing,hamster n arnab...semua nie sya pernh bela...hehe
19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan ialah : form 4 n form 5 dekat Mrsm kOta PUTra...sya sgt nakal...huhu
20. Hari ini : saya kuat tdo n makn
21. Malam ini saya akan : saya akn text Mr.Y saya,,,saya suka ganggu dye,even sometimes kehabsn idea n text pe..
22. Esok pula saya akan : nak kuar dgn member2 sya...
23. Saya betul-betul inginkan : hubgn kwn yang tiada problm,hubgn cinta yg bahagia n family yg bahagia smpai ble2..
24. Ketika anda lihat wajah anda di cermin pada pagi ini : huhhh..kecewa...ada jerwt baru dekt pp..ble nak hlg nie...huhu
25. Pusat membeli belah atau arked permainan : pusat beli belah la...hbs kan duit jom...haha
26. Makanan barat atau Jepun : x suka la...melayu ag best....
27. Makanan segera adalah : dapat save bajet,cept n mudah dihidangkan..
28. Bilik yang terang atau gelap : gelap..romantik g 2..haha
29. Ayat terakhir yang anda katakan kepada seseorang : ..*semlm trtdo time nak send msj...saya sempt taip 'haha' je..then tros tdo...sorry sgt2...selalu camnie..

Thursday, April 28, 2011

:emonya saya malm nie..:(

emonya saya malm nie...tetiba dah nanges..ok..first..hp sya hang....so,kena beli yang baru...yang sya makin tension,time nak blk nie la tetiba hang lak..ok2...yang 2  xpe...yang 2 kita settle kat umh..bli je hp murh2 dlu...janji leh msj n buat call...^^
to someone:sorry tau...saya dah pk bukn2 sal awk...sya dah salh fahm kat awk....sya emo kot td...saya tuduh macm2 kat awk...may be salh sya dulu...buat awk geram kat syg an?huhu...sorryyy.....sya dah ngatok,.mau tdo dulu...huhu...hate thursday!!

Wednesday, April 27, 2011

blue2 word

salam semua....hari nie,aq ada mood nk update blog comey nie...so,apa yg nak ditulis hari nie,memg luahan hati yang tulus dri penulis blog sendri..x daa kaitan dgn senior,kawan2 dan sape2 yg mengenali diriku ini..haha...sebenarnya nak mengarut je...x daa benda yang nk dicerita selain mengarut x tentu pasal kat blog nie....
bru je tukar template baru kat blog nie...ats sebab2 tertentu yg  x dapat dielakkan,so aq terpaksa la tukar..sorry to shila natasha coz,sama template dgn blog kamu..actually time nak cri template 2,terjumpa template burng hantu nie,so aku mls nk cri yang lain..ambik je yg mana ada..cute la burng hantu nie macm Mr.Y..haha..kamo2..jgn marh yer...sya cakap kamo macm burng hantu n beruang hari itu...saje je nak gurau2 n kasi kamo marh kat saya...haha..tp ary 2 tgk fb profile kamu letk pic koala..memg sebijik la...^^..comey kot...(pujian ikhls)...tp always syg kamu ketat-ketat tau~~..haha...
AIshh...tetiba teringat lak kat tulisn blue2 kat fb nie...setiap kali komen msti aq suka guna link biru 2...antara ayt fvrt aku:
1. sayang awak ketat-ketat
2. Aii..aku pegang tapa kea...haha
3. tak peduli ko punya pasal la..
4. nasib bek ko x hensem,kalo x dah lama aku belasah
5. ini yang aku tension nie...
6. saya selalu sayang awak,selalu tenguk profile awak
7. ko jangan nak tunjuk hot,neraka kagi hot
8. APo kena dangan ko nie?gilo ko...
9. ce cter..
10..hahahahhahahahha
and ada byk lagi...tp xlarat nak taip...jom kita tdo ek...nanti ptg kena jumpa tutor lak...n mlm nie ada kls ganti bm..muahx...daa~
                      alololo...comeynya....hahahaha(gelak jahat)...jom blah..seblm koala nie mengamuk..^^

Sunday, April 24, 2011

miss u all~~

Syukur Alhamdulillah...bru je lepas chat dengan member aq satu sek dulu..story punya story saknie...memang byak la cerita time sek dulu...banyak kenangan manis bersama kamu semua...ok..mula2 cter pasal homeroom...my homeroom name lily g 2...ahli homeroom kebanyakannya semua budak2 nakal sek aq...haha...setiap kali perjumpaan ary ahad,confirm x cukup owg la...kalau cukup pun,time makan je...amen,faiz,hakimi,aki,uti,shira,ainun,fatin,sajad,izat, n lain2..sorry sudaa lupa nama..hehe..T_T..
ok..cter pasal homeroom...aq  paling ske dgn ustazah homeroom aq..sangat baik dan ambil berat tantang kebajikan anak homeroomnya..ok...kalau aq rindu ko owg semua..aq just leh tgk pic je tau...nak jumpa ko owg sume..x tau ble la kan...semua duk jauh2..memang susah nak jumpa..:(..sedey...rindu sangat time sek..kalau  ko owg nie jenis yang x ambil peduli sal org len,mesti ko owg kata x bez kan?
tp kan...aq dulu kat sek,jenis yang bisng2..so,memg suka sangat2 la time sek..nakal cket2..huhu...aq hargai sangat2 time sek dulu..mengajarku erti  kehidupan,persahabatan,n semua2...thankz to all my frenz.
                                          rindu sangat2 kat kamu semua...
                        pink,bujib,aku n fatinn..time nie kat pcb...jom mkn ice-cream
                     nie je pic ada...pic dak2 homeroom x daa pun..huhu..tp aq still ingat kat kamu yer..
                   eh...ini..my bff...ada 4 owg ag x daa kat situ...^^..x tau dye owg g ane time nie

Saturday, April 23, 2011

sifat mata wanita menunjukkan sikapnya

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.


Saiz mata sedang 
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.


Saiz mata lebar 
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa. Tapi boleh setia. 


Mata selalu berkedip 
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik


Mata jarang berkedip 
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjaw ab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.


Mata cengkung 
Kurang memuaskan, materialistik, hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.


Mata redup 
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.


Matanya seolah tersembul keluar 
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan, ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.
                                     teka2....saiz mata saya ape yer?hurmmmmmm                           

Sunday, April 17, 2011

done!!

Alhamdulillah...suma asgmnt dah siap...after berhari2 tdo lwet n x cukp tdo,akhirnya semua asgmnt dah siap n skung blh la enjoy...tp  next month ada exm...xpe la,2 cter sal next month lambat ag kn??so,x yah stdy ag...huhu..ok,pg td n semalm ada pergi bengkel pemantapan akidah yang disampaikan oleh ustaz Abdullah b Din..cheeh....memg x rugi la bengkel 2...cket pun x....bengkel nie memg byk memberi seribu manfaat kepd peserta yg dtg coz, ustaz nie telah membuat perbandingan pasal agama kristian n Islam...Islam agama yg BENAR!..x da agama lain yg selengkap dan sempurna islam...ok,selain tahu serba sedikit pasal agama kristian nie, iaitu pasal tiga kumpulan utama kristian yg terdiri roman katholik,prosten dan evanginkel...ok,kalau nak tahu katolik nie bermksud sejagat..n agama nie dikenali sebagai golongan Pauline..Whatever la kan,ape2 pun..tp kita as muslim, x leh nk percaya benda2 macm nie..sebab memg menyimpang jauh dri agama kita...ermm..thankz juga kat ustaz td,bg peluang kat peserta untk mengkaji sendri kitab2 bible 2..:D...Waa...memg best sgt...

Thursday, April 14, 2011

in my HeaD!!!

All in my head now..!!..lama x update blog..malas+malas+malas+bla3 ..=malas...so,memg x terupdate la blog nie..haha..nie baru bgn tdo...sakt kepala!!..buka lappy jap..and ase nak update blog lak..pg td smpai tgh ary satu batch ada ujian kecergasan p.jsmani...perghh...pent gler lari 2.4km time mathari btol2 duk ats kepala...panas sgt...nasib baik x pengsan je time lari 2..T__T
hah..ada strory nak cter..tp macam x best nak mengarut kat sini..dah x mood nak update skung..ase macm x bez je nak men blog..better karok ag best..suara x bez x pe...janji dapat hilangkan tension nie..hahaha...gler punya owg la.!!..hate u!!!.....leave me alone..please don't disturb me again..Tp kalau x bls msj,awk kta saya sombong lak...tp sebnrnya memg malas nak reply msj awk 2..haa...macm nie la...kalau awk nak mesej n nak saya call awk..awk topup la untuk sya ek...bosan kot...kawan dgn awk..tp x smpai aty nak cakap...hahahaha..
                                                

Monday, April 4, 2011

i am so sorry...!

sorry  4 everything............i cannot control my emotion and always want arguing with you........................................................................................................................................euyakkk!!hate u!
why you want 2 know about my ex?eeiii..so hard to explain la...sorry sangat2...emosi sya dah x stabil sangat nie...sya memg dah nk tdo nie...tp last2 awk pun x reply msj sya...skt aty tau...bape kali la nk cakp sal ex 2...x menarik lngsng ok....next time,dah la tanya....sya x tau nk jawab pe......skung sya dah lupa dye...so,jgn la nak tnya2 ag...rimas la....ok,sya janji lepas nie kalau awk nak tahu everything sya akan story kat awk ok.........
tp satu je sya mintak...cara awk msj  2...sya ase macm silly je tau....sya send 4 5 perkataan..tp jwpn awk sama je...ok2...eeii....menyerabutkan!!!....remove awk dri fb jap..sorry....syg awk!

Monday, March 28, 2011

Trip 2 CAMERON...

my mood always change...huhu...so stress to stay at ipg...so many things that i must do...asgmnt?percusion?manage time 4 sleep,rest,do the some work..aiyoo...all this can make me migrain lorh...**
so,4 reduce my pressure..i just go out from this college 4 a while..my destination is CAMERON hiGHLAND...ngee~~...
                                first time pakai skirt..ok x?ke pelik?hahahahaha..gler2 je..
                                      ini uncle jual topi...dgn uncle nie pun sempt ag pose...hehe
                                             jaln2 kat ladang teh..^^
                                         akuwh...husna.....sakina....
                                             

Saturday, March 26, 2011

' I love thee to the depth and breadth and height my soul can reach. '

 am so lucky to have met you.
I never knew how sweet life could be until I saw you smile.
If all the men in the world where stood in one long line. I would search until I found you and ask you to be mine.
Will you still love me tomorrow? Please say you will.
This must be love, I think of you and the world is a better place.
For me the definition of happiness is to walk into a room and find you there.
i  love you and i will....
i  may not say it every day, but I love you more each day.
I may not be good at saying romantic words but I do love you.
Do you know that you are the best thing that ever happened to me.
I never knew what real love was until you walked into my life.
When I think about the things that make me happy in my life, you are at the top of the list.
i will love u for the rest of my life..remember that..
but,if you play with me and make my heart bleed i never 2 forgive u ok...
love u..muah!

Monday, March 21, 2011

stressnyaaaaaaa jerawat!

haisshhh..jerwat lak kat muka aku nie...stress gler kot...asgmnnt byk ag x siap...so,ada lak stu problm...naik jerawat kat idung nie...dah la hidung aku dah mancung(persn je nie)...then,ada lak jerawat kata situ..makin mancung la hidung aq nie...haha...ermm22...ape yer?...dal lama x update blog nie... xdaa idea nk cter ape...skung nie aq bz nk buat asmnt,latihan perkusi n nk prepare untk muet...hurmm...tetiba je ase takot...dah la kena speaking...dah lama x speaking...xpe la..cincai2 je nanti...^^...tp cincai2 pun,at least band 3 la...kalau x,memg malu la kan....so,start from now,i must already to practise with my freinds to speaking lorh...kalau x,memg awl2 dah cari nahas la..hahaha..k la....kali nie,memg ketandusan idea..chow dulu...nytez2 sume..muah..